Fysiotiimi Fokus

Allasterapia

Allasterapia on monipuolinen terapiamuoto. Vedessä liikkuminen on hyvä liikuntamuoto monille. Vesi ympäröi, kannattelee ja toisaalta tarjoaa vastusta.
Vesi on ympäristö, joka sallii harjoittaa fyysistä kuntoa tai vaikkapa jotain tiettyä liikkumisen taitoa turvallisesti ja kivutta. Altaassa voi hyppiä, juosta, kävellä ja vaikkapa kellua. Allasterapia etenee yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti.
Itsenäinen uinti voi olla yksi allasterapian tavoite ja voimme yhdessä kartoittaa, hyötyisitkö mahdollisesti joistain apuvälineistä sen harjoittelussa. Huolehdimme turvallisuudestasi ja terapiajakson alussa tutustumme yhdessä tiloihin ja kartoitetaan sinulle parhaat tavat toimia, esimerkiksi eri tavat siirtyä altaaseen veteen ja nousta sieltä ylös.

(Erityis)uinnin harjoittelussa on keskeistä oppia, miten oma (mahdollisesti muuttunut) keho käyttäytyy vedessä ja miten voit omaa kehoasi hallita. Pelastautumis- ja uimataidon kehittymistä auttaakin, kun opit hallitsemaan kehosi niin pysty- kuin uintiasennossakin vedessä. Taitojen kehittyessä voidaan seurata edistymistäsi esimerkiksi SUH:n uinnin tavoitetaulukosta. Vaikka uimataito ei olekaan allasterapian välttämätön tavoite, se on kuitenkin usein vedessä liikkumisen helpoin muoto ja erityisen toimiva keino harjoittaa fyysistä kestävyyttä ja löytää vaikkapa uusi harrastus. Fokuksessa seuraamme sekä Suomen uima- ja hengenpelastusliiton ohjeita https://www.suh.fi/toiminta/erityisuinti että esimerkiksi Halliwick-menetelmän pääpiirteitä terapiassa. (https://www.halliwick.org/)

Teemme allasterapiaa pääasiassa Porvoon uimahallissa ja Omenamäen palvelukeskuksen altaalla.

allasterapia
Ota yhteyttä

Kysy meiltä vapaita aikoja

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle 24 h sisällä ja varataan sinulle sopiva aika. Voit myös antaa meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

* pakollinen kenttä

** mikäli olet yksityisasiakas, tätä ei tarvitse täyttää