Fysiotiimi Fokus

Lymfaterapia

Lymfaterapia eli lymfahoidon kokonaisuus (LYKO-hoito) sisältää manuaalisen
käsittelyn lisäksi tarvittaessa kompressiosidokset. Lymfaterapiassa elvytetään kehon imunestekiertoa ja vähennetään turvotusta.

Turvotukseen on usein kaksi pääasiallista syytä. Imusuoniston vaurioituminen, tai nestekuorman lisääntyminen. Turvotus pienentää nivelen liikelaajuutta, vähentää lihasten aktiivisuutta ja heikentää siten normaalia lihastoimintaa. Ylimääräinen neste kudoksessa hidastaa myös aineenvaihduntaa, joka puolestaan heikentää kudoksen paranemista ja aiheuttaa kipua esimerkiksi nilkan nyrjähdyksessä.

Lymfaterapiasta voi saada helpotuksen monien sairauksien aiheuttamiin oireisiin.
Terapiaa yleisesti käytetäänkin esimerkiksi rintasyöpäleikkauksen jälkeen, reuman oireisiin tulehdusjakson aikana tai fibromyalgiakipuihin. CRPS-oireyhtymää sairastavilla kevyen manuaalisen lymfaterapian on myös todettu vähentävän kipua. Myös kompressiotuotteet voivat antaa helpotusta kiputuntemuksiin. Fokuksen lymfaterapeutti on Katja Ronkainen.

Ota yhteyttä

Kysy meiltä vapaita aikoja

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle 24 h sisällä. Varaamme sinulle sopivan ajan. Voit myös antaa meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

* pakollinen kenttä

** mikäli olet yksityisasiakas, tätä ei tarvitse täyttää