Fysiotiimi Fokus

Neurologinen fysioterapia

Neurologinen fysioterapia keskittyy pääasiassa keskus- ja ääreishermoston sairauksista tai vammoista aiheutuvien liikkumis- ja toimintakyvyn haasteiden kuntoutumiseen. Tällaisia voivat esimerkiksi olla aivo- ja selkäydinvammat, aivoverenkiertohäiriöt, lihassairaudet, parkinson, MS-tauti, liikehäiriösairaudet, harvinaiset neurologiset sairaudet ja kehitysvammat. 

Neurologisessa fysioterapiassa korostuu kehon sensomotorisen toiminnan merkitys. Sinulla saattaa olla oireena esimerkiksi lihasten liiallista jäykkyyttä, nivelten liikerajoituksia, lihasheikkoutta, tuntopuutoksia ja kipua sekä kehon ja liikkeiden hahmottamisen häiriöitä. Tämän kaltaiset oireet paitsi vaikeuttavat liikkumista, mutta myös muuttavat tai vähentävät kehosta tulevaa aistitietoa.  

Neurologisessa fysioterapiassa terapeutti ohjaa sinua tunnistamaan, esimerkiksi manuaalisen ohjauksen ja terapian avulla, miltä liike tuntuu, mahdollisesti miltä sen pitäisi tuntua, ja miten tämä, sekä tilanteen korjaantuminen terapiassa vaikuttaa kehon asennon hallintaan sekä liikkumiseen. Sitten yhdessä pohdimme, mikä on sinun keinosi parhaiten lisätä tai ylläpitää saavutettuja taitoja arjessasi voimavarojesi mukaan. 

Tavoitteena on että mahdollistetaan sinulle paras tapa liikkua ja toimia.  

Ota yhteyttä

Kysy meiltä vapaita aikoja

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle 24 h sisällä. Varaamme sinulle sopivan ajan. Voit myös antaa meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

* pakollinen kenttä

** mikäli olet yksityisasiakas, tätä ei tarvitse täyttää