Fysiotiimi Fokus

Ratsastusterapia

Ratsastusterapia on yksilöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista kuntoutusta. Ratsastusterapiassa käytettävä hevonen on työhönsä koulutettu ja sekä luonteensa, että rakenteensa puolesta terapiakäyttöön soveltuva.

Hevosen kävellessä ratsastajaan välittyy minuutin aikana noin 100 moniulotteista, symmetristä ja rytmistä liikeimpulssia, jotka aikaansaavat selässä istuvaan ratsastajaan kävelynkaltaisia liikemalleja.

Hevosen liike vaikuttaa ihmiseen tunto-, tasapaino- ja liikeaistijärjestelmien kautta. Nämä aistimukset parantavat tietoisuutta omasta kehostamme, jolloin liikkeiden suunnittelu ja taitavuus paranevat.

Ratsastusterapiaa käytetään myös psyykkisen kuntoutuksen tukena, jolloin siinä korostuu hevosen luontainen herkkyys tunteille ja sen mahdollisuudet tunteiden ja käyttäytymismallien peilinä ja tulkkina.

Ratsastusterapiassa painottuvat asiakkaasta riippuen motoriset, toiminnalliset, psykiatriset, psykologiset tai sosiaaliset tavoitteet. Ratsastusterapian avulla on mahdollista oppia esimerkiksi kehon, toiminnan, mielen sekä käyttäytymisen säätelyä ja hallintaa. Fysioterapeuttimme Kaisa Salonaho on ratsastusterapeutti.

Ota yhteyttä

Kysy meiltä vapaita aikoja

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle 24 h sisällä ja varataan sinulle sopiva aika. Voit myös antaa meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

* pakollinen kenttä

** mikäli olet yksityisasiakas, tätä ei tarvitse täyttää