Fysiotiimi Fokus

TRE

TRE (Trauma Releasing Exercises) on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, jonka on kehittänyt David Berceli. Hän on kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija ja menetelmää on käytetty menestyksekkäästi traumojen hoidossa katastrofialueilla. 

TRE-harjoituksessa opetellaan muutaman yksinkertaisen lämmittelyliikkeen avulla houkuttelemaan kehosta esiin tärinää ja liikettä, joiden tarkoitus on palauttaa ihminen rentoutuneeseen ja tasapainoiseen tilaan stressaavien ja/tai traumaattisten kokemusten jälkeen. 

Säännöllinen TRE-harjoittelu rauhoittaa mieltä, rentouttaa kehoa, parantaa unen laatua ja vähentää stressiä. Sitä voi käyttää apuna esimerkiksi työstä, arjesta ja urheilusuorituksista palautumisessa tai jännittävään esiintymiseen valmistautuessa. 

On hyvä tiedostaa, että tärinäprosessi kaikessa yksinkertaisuudessaan on vahva kehon ja mielen työväline. Toisilla TRE-prosessi nostaa pintaan tunteita ja muistoja. Toisilla prosessi etenee ilman voimakkaita tunnekokemuksia tai tuottaa ainoastaan positiivisia kokemuksia alusta alkaen. 

TRE:n perusteet on suositeltavaa opetella peruskurssilla tai koulutetun TRE-ohjaajan yksilöohjauksessa. Ohjaaja auttaa prosessin alkuun ja auttaa tarvittaessa myös myöhemmissä vaiheissa. TREstä vastaa fysioterapeutti Kaisa Salonaho.

Ota yhteyttä

Kysy meiltä vapaita aikoja

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle 24 h sisällä ja varataan sinulle sopiva aika. Voit myös antaa meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

* pakollinen kenttä

** mikäli olet yksityisasiakas, tätä ei tarvitse täyttää