Fysiotiimi Fokus

Voimaharjoittelu

Lihasvoimaharjoittelu on kiistatta todellista terveysliikuntaa. Se on turvallinen liikuntamuoto ja sopii aloitettavaksi iästä tai alhaisesta fyysisestä kunnosta huolimatta. Turvallisuus on tärkeä huomioitava seikka harjoittelussa. Terapeutti ohjaa sekä oikean tekniikan, että esimerkiksi eri lihastyön lajien huomioimisessa.

Voimaharjoittelu vahvistaa merkittävästi lihaksia, luustoa sekä lisää aineenvaihduntaa ja erityisesti se voimaannuttaa ja energisoi! Tutkimuksissa on todettu, että alhainen lihasvoima lisää ennenaikaisen kuoleman riskiä selvästi iäkkäillä, mutta myös nuoremmilla on havaittu vastaava ilmiö. Lisäksi voimaharjoittelu on saanut jalansijaa myös todellisena aivojumppana; se näyttäisi parantavan useita kognition osa-alueita ikääntyneillä.
Lihasvoimaharjoittelua pitäisi harrastaa aina, kun tarvitaan hermoston kaikki kapasiteetti käyttöön kuten neurologisten sairauksien puhjetessa tai pahentuessa. Erityisen hyvää aivojumppaa on jalkojen isojen lihasten käyttö raskailla painoilla.

Meillä Fokuksessa on life fitnessin monipuolinen laitteisto, jolla harjoittelu on helppo aloittaa alhaisellakin vastuksella.

Ota yhteyttä

Kysy meiltä vapaita aikoja

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle 24 h sisällä ja varataan sinulle sopiva aika. Voit myös antaa meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

* pakollinen kenttä

** mikäli olet yksityisasiakas, tätä ei tarvitse täyttää